Skip to content

Vuoden juhla ehdokas: Viini Wine Awards 2017

Viini Wine Awards on tunnustus lajinsa parhaille Suomessa myytäville viineille.

Ensimmäinen Viini Wine Awards -gaalaillallinen järjestettiin 15. marraskuuta Helsingissä Vanhalla ylioppilastalolla. Tilaisuudessa paljastettiin Viini-lehden valitsema vuoden valko- ja punaviini, palkittiin myös muiden kategorioiden voittajat ja juhlittiin suomalaista viinikulttuuria.

Illallismenusta vastasi neljän huippukokin tiimi, keittiön konkarit Antti Vahtera, Markus Aremo, Arto Rastas ja Kari Aihinen. Illallisella nautittiin viisi ruokalajia ja jokaisen ruokalajin yhteydessä tarjoiltiin yhtä Viini-lehden valitsemaa Vuoden viiniä. Illan juonsi radio- ja televisiojuontaja Jenni Alexandrova yhdessä ravintola Savoyn keittiöpäällikön ja ravintoloitsijan Kari Aihisen kanssa. Tilaisuudessa esiintyi myös laulaja-lauluntekijä Emma Salokoski.

Gaalan suunnittelu ja toteutus lähtivät liikkeelle vuoden 2017 alussa ja yksinkertaisuudessaan tavoitteena oli palkita ja nostaa esiin vuoden parhaimmisto ja vuoden viinivaikuttajat sekä tuoda vahvemmin esiin Viini-lehden asiantuntijuutta. Tavoitteena oli myös vahvistaa Viini-lehden asemaa sille tärkeissä kohderyhmissä. Viini Wine Awardsin projektitiimin ytimeen kuului kolme Viinilehti Oy:n tapahtuma-ammattilaista, joista yksi toimi projektin vetäjänä. Kaikilla tiimin jäsenillä oli selkeät vastuualueet ja yhteistyö toimi saumattomasti.

Viini Wine Awardsin kohderyhmänä oli kutsuvieraat, yhteistyökumppanit ja illalliskortin ostaneet Viini-lehden lukijat. Tilaisuuden markkinointi aloitettiin syyskuussa ja suurin osa illalliskorteista myytiin hyvissä ajoin ennen tilausuutta. Tapahtumahetkellä tilaisuus oli loppuunmyyty.

Viini Wine Awards oli erittäin onnistunut lanseeraus ja palautteeseen vastanneet antoivat tapahtumalle yleisarvosanan 9. Tilaisuuteen oltiin kokonaisuutena erittäin tyytyväisiä.

Alla yhden viininystävän palaute, johon on hyvin kiteytetty tilaisuuden onnistuminen.

”Tilaisuus oli järjestetty hyvin, henkilökunta toimi ammattitaitoisesti ja otti vieraat hyvin vastaan, mikä loi heti hyvän mielen ja tunnelman jo sisään tullessa. Ohjelman kulku oli suunniteltu niin, ettei tullut pitkästyttäviä hetkiä, mikä on taidonnäyte sillä neljä tuntia on pitkä aika saada ihmiset viihtymään alusta loppuun.  Illan juontajat Kari ja Jenni toimivat lavalla hyvin luontevasti, mitä oli myöskin ilo seurata. Tarjoilu toimi vaivattomasti ja oli ilo seurata, kuinka sekin toimi hyvin luontevasti ja mutkattomasti, ruoka ja viini toimivat hienosti yhdessä. Meidän läheisyydessä oli mukavaa porukkaa, joiden kanssa juttelimmekin läpi illan mikä toi iltaan tietysti myös oman osansa. Toivottavasti tämä ilta ei ole viimeinen laatuaan, sillä me ja varmasti moni muukin on valmiita kokemaan tämän uudelleen. Kiitos mukavasta illasta!”

Viini Wine Awards -gaalaillallinen tulee jatkossa olemaan vuosittainen viininystävien tapahtuma sekä kuluttajille että alan ammattilaisille. Viini-lehti on valinnut vuoden viinit vuodesta 2003 lähtien.

 

Katso video gaalasta!