Skip to content

Vuoden messutiimi

Onnistunut osastotyöskentely messuilla vaatii saumatonta tiimityötä. Vuoden messutiimi puhkuu ja puhaltaa, mutta tarkasti ja tehokkaasti samaan hiileen. Työskentely vie tavoitteista tuloksiin ja siinä näkyy ammattitaitoinen johtaminen, sujuva sisäinen viestintä ja tiimin jäsenten ammattitaidon osaava hyödyntäminen. Voittaja palkitaan 3000 € stipendillä.


Aula & co Helsingin Kirjamessuilla

Ammattimaisen kustannustoiminnan kuopus Aula & Co oli Helsingin kirjamessuilla ensimmäistä kertaa näytteilleasettajana. Uuden kustantamon saaminen suuren yleisön tietoisuuteen on kiven takana. Päätimme, että vaikka olemme pieniä eikä messuosastomme ole iso, aiomme näkyä isosti ja säkenöidä hyvää energiaa.
Ripustimme katonrajaan valtavan kokoisen Auschwitzin tatuoija -kirjan lakanan. Se toimi niin hyvin, että kirja myytiin loppuun kaikilta osastoilta, vaikka olimme varanneet sitä yli optimistisimmankin tarpeen. Myös muiden kirjojen myynti ylitti kaikki tavoitteet.

Jaoimme myös messulauantaina sata kirjaa messuklubilaisille. Tämän lisäksi järjestimme muun muassa kirjailijatapaamisen bloggareiden kanssa ja tapasimme paljon alan väkeä.

Saimme niin paljon suoraa, positiivista palautetta, että uskomme satsauksen todella kannattaneen. Isoin kiitos onnistumiselle kuuluu pienelle ja reippaalle tiimillemme. Emme palkanneet ulkopuolisia. Jokainen työntekijä oli lukenut lähes kaikki kirjamme, joten niitä oli helppo suositella. Rakastamme kirjojamme – varmasti ulkopuolisetkin näkivät sen!

 

House of Organics I love me:ssä

House of Organic -verkkokauppa, jonka valikoimasta löytyy luonnonkosmetiikkaa sekä muita ekologisia ja eettisiä tuotteita, osallistui I love me -messuille tärkeimpänä tavoitteenaan tehdä verkkokauppaa ja sen valikoimaa tunnetuksi. Muita tavoitteita olivat tuotemyynti ja neuvonta.

Tiimiimme kuului estenomeja, kosmetologeja ja meikkaaja-maskeeraajia. Tiimin yhteistyö oli koko messujen ajan saumatonta. Tiimin vetäjä johti sitä ammattitaitoisesti ja hyödyntäen kaikkien työntekijöiden vahvuuksia. Aamuisin käytiin läpi päivän myyntitavoitteet.

Messutiimimme palveli rautaisella ammattitaidolla yhtenäisissä asuissa ja aina hymy huulilla. Osastomme ja tiimimme oli messujen kuvatuimpia ja saimme kaikilta erittäin positiivista palautetta. Saimme messujen ansiosta paljon uusia verkkokauppa-asiakkaita. Tiimi sai runsaasti näkyvyyttä messuilta otetuissa kuvissa ja videoissa kaikissa sosiaalisen median kanavissa.

Iskun tiimityö Habitare-messuilla

Isku osallistui Habitareen messujen suurimmalla, peräti 1250 neliömetrin osastolla. Iskulla oli kolme tavoitetta: myynti, tunnettuuden kasvattaminen ja tiimihengen nostaminen. Saavutimme messuille asettamamme tavoitteet. Tunnettuus nousi, kun tavoitimme valtaosan Habitaren 58 000 kävijästä. Tavoitimme lisäksi sosiaalisen median kautta kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Messujen aikainen tiimihenki näkyi suoraan messumyynnin tuloksessa. Henki ja yhteinen tekeminen levisivät myös messujen jälkeen myymälöihimme ympäri Suomen, sillä Habitaressa Iskun osastolla työskentelee henkilöitä joka puolelta maata. He vievät messujen jälkeen mukanaan upean tiimihengen omille paikkakunnilleen.

Iskulla messutiimiin kuuluminen on kunnia-asia ja siihen haetaan – vain valitut pääsevät mukaan. Tiimi muodostuu erilaisista, toisiaan täydentävistä ihmisistä, joilla jokaisella on oma roolinsa.