Skip to content

Vuoden messuteko

Vuoden messuteko uudistaa messu- ja tapahtuma-alaa oivaltavalla, jopa yllättävällä tavalla. Maailma muuttuu ja uudistuu vauhdilla – ja jonkun täytyy olla ensimmäinen. Vuoden messutekoon yltävä yritys, organisaatio tai henkilö on näyttänyt tekemisellään tietä muille. Voittaja palkitaan 3000 € stipendillä.


Aku Ankka Tubeconissa

Aku Ankalla oli Tubeconissa 500 neliömetrin kokoinen Ankkapuisto, jossa oli monipuolisia aktiviteetteja Roopen rahasäiliöstä epäonnenpyörään. Aktiviteettien lisäksi Aku Ankan osasto tarjosi runsain mitoin ankkamaista luettavaa nuorille. Tärkein tavoite tapahtumassa oli jalkautua kohdeyleisön pariin ja tarjota positiivinen ja poikkeava brändielämys Tubeconin vierailijoille. Aku Ankan missio on puhua hauskalla tavalla lukemisen ja lukutaidon merkityksen puolesta.

Aku Ankka saavutti tapahtumassa upeita tuloksia. Tapahtumaan tehtyä ”Tubecon-Akkaria” jaettiin 10 000 kappaletta, Aku Ankan digipalvelu -koodia (palvelu käyttöön maksutta kuukaudeksi) 5000 kappaletta ja lisäksi jaettiin tuhansia tuotepalkintoja. Aku Ankalla oli tapahtumassa myös tubettajavetoisia show-kokonaisuuksia. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet Ankkapuiston alueelle siellä järjestetyn shown aikana.

Aku Ankka lensi Tubeconin myötävaikutuksella elokuussa 2019 samalle tasolle tuloksellisesti kuin edellisenä vuonna, jolloin käynnissä oli massiivinen markkinointikampanja, jossa oli keulakuvana suosittu artisti Sanni.

Aspa-säätiön Lupa olla upea -kampanja I love me:ssä

Aspa-säätiön Voimaa seksuaalisuudesta -hanke toteutti Lupa olla upea -kampanjan, joka huipentui valokuvanäyttelyyn ja paneelikeskusteluun I Love Me -messuilla. Kampanjan tavoitteena oli laajentaa yhteiskunnan kauneuskäsityksiä, herättää keskustelua median vaalimista ulkonäköihanteista ja tuoda esiin ihan tavallisia erityisiä huippumalleja. Kokonaisuus toteutettiin yhteistyössä Uhana Designin ja Simelius Simelius -studion kanssa.

Lupa olla upea -kampanja herätti keskustelua moninaisuudesta ja ulkonäköihanteista. Elokuussa julkaistut valokuvat saivat messujen ansiosta tuhansia uusia katsontakertoja somessa. Tapahtumassa tavoitimme yli 500 kävijää. Ammattivalokuvaajat ja median edustajat vaikuttuivat näyttelystä ja lupasivat jatkossa edistää ihmiskuvan moninaistumista omassa työssään.

Messuosaston toteuttaminen antoi elämänsisältöä ja voimaa kymmenelle vammaiselle kokemustoimijalle. He ottivat vastuuta messutiiminä ja saivat tekemästään työstä palkkion. Lisäksi kolme eri tavoin erityistä naista pääsivät oman elämänsä huippumalleiksi – arvokkaiksi esikuviksi ja rohkeiksi vaikuttajiksi!

K-Raudan ja Factor Novan Hyönteishotelli Kevätmessuilla

Factor Nova tuotti K-Raudan messuosaston Kevätmessuilla innovatiivisena kokonaisuutena, jossa K-Raudan laaja valikoima tuli esiin raikkaalla ja messuvieraita osallistavalla tavalla.

Tärkein tavoite oli valikoiman esittely niin, että K-Raudan uskottavuus sisustajan ja piharakentajan silmissä kasvaa houkuttelevammaksi. Osasto tarjosi DIY-ohjeita, työnäytöksiä ja aktiviteetteja. Kannustimme myös tekemään ja kokeilemaan itse.

Osaston aktiviteettina ollut oman hyönteishotellien rakentaminen oli menestys. Messujen aikana kävijät rakensivat 750 hyönteishotellia osastolla K-Raudan henkilökunnan opastuksella. Hyönteishotellien rakentaminen ylitti uutiskynnyksen ja siitä uutisoi niin MTV:n Kymmenen uutiset kuin Iltalehti. Kävijöiltä mitattu tyytyväisyysindeksi oli 80 asteikolla 0-100. Myös tärkeä sisäinen kohderyhmä, eli omat kauppiaat, olivat tyytyväisiä osastoon ja K-Raudan uudistuneeseen ilmeeseen.