Skip to content

Vuoden messuosasto

Vuoden messuosasto tekee kunniaa luovuudelle, suunnittelusta toteutukseen, tavoitteita unohtamatta. Toimiva osasto jättää kävijälle mieleenpainuvan muistijäljen ja tukee osastolla työskentelevän messutiimin työtä – osaston koosta tai budjetista riippumatta. Voittaja palkitaan 3000 € stipendillä.


Koti kuuluu kaikille -yhteisosasto Habitaressa

Suomen Pakolaisavun Empathy Movement-liikkeen ja Tikaun yhteistyö tähtää pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamiseen. Yhteistyö ja yhteinen tuotemallisto julkistettiin Habitaren Eettisellä alueella otsikolla Koti kuuluu kaikille.

Tavoitteena oli tuoda koti-teemaan uudenlaista herättävää näkökulmaa kodista ihmisoikeutena ja sen merkityksestä globaalin pakolaiskriisin aikana pakolaisteltta-installaation avulla. Empathy x Tikau -yhteistyömallisto työllistää pakolaistaustaisia käsityöosaajia Suomessa. Toiminnasta tiedottamisen lisäksi tavoitteenamme oli uusien yhteistyökumppanien, lahjoittajien ja empatialähettiläiden hankinta.

Saavutimme kaikkien tavoitteiden suhteen erittäin hyviä tuloksia. Palaute mallistosta, osastosta sekä pakolaisteltta-installaatiosta oli positiivista. Saimme useita uusia yrityskumppaneita, empatialähettiläitä sekä lahjoituksia Pakolaisavun toimintaan.

Osaston suunnittelu ja konseptointi: Suomen Pakolaisapu, Tikau, Ea Söderberg

 

Marski by Scandic -lanseeraus MATKA-messuilla

Scandic Hotels lanseerasi Matkamessuilla kesällä 2019 avatun Marski by Scandic -hotellin, joka oli 1,5 vuotta uudistustyön alla.

Tavoitteena oli saattaa uusi, korkeatasoinen Scandic Signature -hotelli kotimaisten ja kansainvälisten kuluttaja-asiakkaiden sekä yritysasiakkaiden tietoisuuteen. Lisäksi tavoitteena oli luoda osastosta vuorovaikutuksellinen elävä tapahtumapaikka sekä rekrytoida hotelliin työntekijöitä tapahtuman alan kävijöistä sekä opiskelijoista.

Tapahtumassa saatiin onnistuneesti kuluttajien ja b2b-asiakkaiden huomio. Messuosastollamme saimme myös kerrottua muista Scandic-hotelleista sekä kansainvälisten brändiemme hotelleista ympäri Suomen. Löysimme uusia työntekijöitä avattavaan hotelliin. Osasto täyttyi messukävijöistä ja -kyselijöistä, erityisesti ohjelmanumerot keräsivät paljon katsojia.

Wiitta Oy & Ferroplan Oy Alihankinta-messuilla Tampereella

Muovin mestari Wiitta Oy ja kuljetinjärjestelmien kuningatar Ferroplan Oy on vuodesta 2013 tehnyt jo ilmiöksi nousseen yhteisosaston Alihankinta-messuille. Vuosittain vaihtuva teema oli tällä kerralla Metsä.

Ajatuksena on haastaa perinteitä ja erottua muista ammattimessuosastoista räväkällä teemalla. Metsä-teemassa kuului linnunlaulua, tuoksui aito kuntta ja syötiin makkaraa ja lettuja laavulla.

Poikkeuksellinen, ammattimessuille täysin epätyypillinen toteutustapamme on tuloksellinen. Ihmiset hakeutuvat katsomaan osastoamme vuosi toisensa jälkeen, he muistavat edellisten vuosien teemat ja osaavat nimetä suosikkinsa, joten muistijälki on syvä.