Vuoden tapahtuma ehdokas: Taitaja 2017 Helsinki, Stadin ammattiopisto

  • Ammatillisen koulutuksen päätapahtuma
  • Tapahtumassa hyödynnetty voimakkaasti myös Suomi100 -teema
  • Tapahtuman kansainvälistyminen
  • Kaikkien aikojen kävijämäärä ennätys 99 180 kävijää

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ammatillisen koulutuksen päätapahtuma Taitaja 2017 Helsinki, järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 15.-18.5.2017. Toukokuussa Helsinki on täynnä tämän päivän ja tulevaisuuden huippuosaajia. Nelipäiväinen tapahtuma koostui SM-ammattitaitokilpailuista, yläkoululaisten kädentaitokilpailusta ja erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden ammattitaitokilpailusta. Mestaruuksia ratkottiin yli viidelläkymmenellä eri ammattialalla ja kilpailijoita oli mukana yli viisisataa. Lisäksi yläkoululaisten kädentaitokilpailu, Taitaja9-finaali, järjestettiin samanaikaisesti Messukeskuksessa. Taitaja9-kilpailu on hyväntuulinen ja reipas tapahtuma, joka tempaa mukaansa niin 7.-9. -luokkalaiset kilpailijat kuin kannustusjoukotkin.

Taitaja 2017 Helsinki -tapahtumassa nähtiin kansainvälisiä kilpailijoita, lajikohtaisia tapahtumia, seminaareja, ammatti- ja yritystori, sekä paljon muuta. Taitaja2017-tapahtuman osassa kilpailulajeista myös lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat kokeilevat osaamistaan. Kaikki tämä on rakentui teemalla ”kaupunki kaupungissa”.

Taitaja2017 Helsinki –tapahtuma kiinnosti myös kansainvälisesti. Kansainväliseksi kilpailijaksi ilmoittautui helmikuun määräaikaan mennessä lähes 100 kilpailijaa, sekä yli 100 muita KV-kilpailuun liittyviä henkilöitä. Yhteensä ilmoittautuneita on lähes 200. Kansainvälisiä kilpailijoita saapui Helsinkiin mm. Kanadasta, Brasiliasta, Kiinasta ja Venäjältä. Lisäksi myös Suomen ammattitaitomaajoukkueen kilpailijoita nähdään tapahtumassa, valmentautuessa kohti WorldSkills-kilpailua. Taitaja tapahtuma on kehittynyt ja laajentunut muutamassa vuodessa näyttäväksi, kansainväliseksi ja arvostetuksi eri alojen ammattitaitoa esille nostavaksi tapahtumaksi. Sekä kilpailuihin osaaottavien määrä, että kävijämäärä ovat nousseet jatkuvasti. Nelipäiväisen tapahtuman  kävijämäärä on huikeat 99 180. Tämä on kaikkien aikojen Taitaja-tapahtumissa kävijämäärien ennätys.

Tapahtuman nettisivuille