Skip to content

Muista hehkuttaa onnistumistasi - se lisää terveyttäsi!

Mikäli luet tätä, olet varsin todennäköisesti järjestänyt joskus tapahtumia tai osallistunut niihin, tai tehnyt päätöksen käyttää yrityksesi tarkkaan vaalitut markkinointiroposet tapahtumamarkkinointiin. Onneksi olkoon! Päätös on loistava, sillä harva muu markkinoinnin muoto tuottaa yhtä paljon tuloksia ja ainutlaatuisia kohtaamisia.

Oliko tapahtumasi tai osallistumisesi lopputulos onnistunut? Huomasithan pienet parannukset ja menestystekijät? Osasithan, ehdithän ja muistithan juhlia lopputulosta? Kiitithän tiimiäsi lämpimästi heidän panoksestaan?

Tapahtumien teko on rankkaa työtä. Se, mikä näyttäytyy loppukokijalle upeana visuaalisena tai toiminnallisena elämyksenä, on vaatinut lukuisia työtunteja suunnittelua, yhteistyötä, intoa, pelkoa, pettymystä, hikeä ja kyyneliä. Rahallisesta resurssoinnista puhumattakaan. Siinä vaiheessa, kun kaikki on viimein valmista, voin omasta kokemuksestani kertoa, että olen tuntenut lukuisia kertoja puhdasta helpotusta siitä, että selvisin hengissä.  Katselen lopputulosta  hetken ihmetyksen vallassa ja riennän hoitamaan niitä lukuisia asioita, joita on hoidettava, kun tapahtuma on käynnissä.

Ja kun rykäisy on valmis, työpöydälläni odottaa taas uusia projekteja haukattavaksi. Ennen kuin huomaankaan, olen taas työn touhussa.

 

Seis! Mikä unohtui?

Hehkutus unohtui. Pysähtyminen onnistumisten äärelle – se meinaa unohtua joka kerta!

Pysähtyminen, jota liian harvoin nykytyöelämässä teemme, on tärkeää kolmesta syystä:

  1. Psykologien mukaan ihmisen psyyke kaipaa rakennetta. Alku, keskikohta, loppu. Motivoitumisen keskiössä on kirkas ymmärrys tavoitteista sekä tieto mihin suuntaan mennään ja miksi. Ja mikä vielä tärkeämpää: tieto ja ymmärrys, milloin ollaan maalissa. SE motivoi projektityöläisen.
  2. Emme ehdi ottaa opiksi kokemuksistamme, jos kiire ja ylisuorittaminen on organisaatiossa pysyvä olotila. Oppimisen kannalta on supertärkeää muistaa antaa kiitokset itselle ja tiimille sekä keskustella ajan kanssa siitä, mikä meni hyvin ja mitä voisi tehdä vielä paremmin. Tärkein kysymys kaikista on: Mitä tästä opimme? Organisaatio, jossa muistetaan ja osataan välillä ajatella hitaasti, on oppiva ja sitä kautta kehittyvä organisaatio. Menestyksen takana on halu oppia ja kehittyä aina paremmaksi.
  3. Onnistumisten hehkuttaminen tekee ihmiselle hyvää. Se aktivoi kehomme hyvänolon hormoneja tehokkaammin kuin suklaan syönti (tai seksi). Endorfiinin ja dopamiinin nousu taas aktivoi ihmisessä lukuisia terveyshyötyjä; stressi laskee, vastustuskyky kasvaa, sosiaaliset suhteet vahvistuvat ja niin edelleen.

 

Hitaan ajattelun avaimet

Mitä sitten tarkoittaa pysähtyminen? Coaching-maailmassa puhutaan reflektoinnista, eli oman ajattelun ja tekojen arvioinnista. Se ei ole virheiden tai syyllisten etsimistä, vaan objektiivista tarkastelua myönteisellä uteliaisuudella. Laitamme muut kiireet hetkeksi sivuun ja keskitymme tulosten  analysoimiseen. Keskustelua voi käynnistellä seuraavilla kysymyksillä:

Missä onnistuimme? Mikä erityisesti lämmitti jokaisen tiimiläisen sydäntä? Mikä ei mennyt niin kuin Strömsössä? Mitä voisimme tehdä paremmin ensi kerralla? Millaisia keskusteluja tapahtumassa käytiin asiakkaiden kanssa? Mikä niissä oli tärkeää ja merkityksellistä?

Oleellista on, että koko tiimi otetaan mukaan reflektointiin ja että jokaisen ääni  saadaan kuuluville.

Miten tämä kaikki liittyy Mesoajaan?

Mesoaja Gaala antaa täydelliset puitteet onnistuneiden messuosallistumisten ja tapahtumien juhlinnalle. Onnistumisten ei tarvitse olla maailmanluokan mittakaavassa, vaan jokainen työvoitto on hehkutuksen arvoinen. Olethan sinä ja tiimisi ansainneet juhlahetken kaiken puurtamisen jälkeen, vai mitä?

Mieti siis hetki: mitä sellaista olet tehnyt tapahtumien saralla vuonna 2019, mikä ansaitsisi tulla mainituksi, sanoitetuksi, esitellyksi muillekin? Älä ole turhan vaatimaton, vaan mieti, mitä joku muu voisi oppia teidän tarinastanne.

Mesoaja-kisaan voivat osallistua kaikki vuoden 2019 aikana toteutetut tapahtumat, messuosallistumiset, kampanjat, ohjelmat, elämykset, tempaukset ja uranuurtajat . Mitä hullumpia, sen parempia! Kilpailukategorioita on seitsemän erilaista, varmasti yksi tai useampi sopiva juuri teidän tarinan esittelylle.

Mitä voisit menettää?  Jo pelkkä hakemuksen väsääminen tiivistää ja selkeyttää ajatuksia, ja lopputulos kannattaakin visusti tallentaa tulevaisuuden varalle. Ja mikäli ehdotuksesi valitaan finaaliin, saat lisää tunnettuutta, mistä ei varmasti ole haittaa. Kaikki ehdokkaat kutsutaan mukaan vuoden parhaisiin bileisiin Mesoaja Gaalaan 3.3.2020. Hakemalla mukaan saat neljä illalliskorttia  gaalaan veloituksetta! Saat  tarinasi jakamisesta siis kädenojennuksen ja mahdollisuuden juhlistaa tiimisi kanssa.

Palkitut saavat maineen lisäksi Messusäätiön myöntämän 3000 € rahapalkinnon.

Pysähdy hetkeksi pohtimaan. Olisiko tämä teidän juttu?

Terveisin Sanna Salovuori
Mesoaja 2020 projektipäällikkö ja ratkaisukeskeinen valmentaja

 

P.s. Mesoaja-haku avoinna 31.12. asti.