Vuoden messut ehdokas: Matka – Nordic Travel Fair

Matka-Nordic Travel Fair on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka kokoaan yhteen lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Messut tarjoavat ajankohtaisia ilmiöitä, kohdevinkkejä sekä puheenvuoroja alan vaikuttajilta. Tapahtuman on suunnattu sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Matka17 ydintiimissä on yhteensä yhdeksän henkilöä. Näistä suurin osa tekee samaan aikaan myös muita projekteja. Vuonna 2017 messujen teemamaana oli mielnkiintoinen kestosuosikki Turkki. Muita teemoja olivat ”Kohtaa koko maailma” ja Suomi100. Messut olivat onnistuneet ja liikkuttivat merkittäviä määriä ihmisiä; messuilla oli yli 50 000 kuluttajakävijää ja yli 20 000 ammattilaiskävijää.

Matka-messuja on kehitetty ja kehitetään paljon yhteistyössä alan merkittävimpien tahojen ja toimijoiden kanssa. Suunnittelu lähtee ajatuksesta, miten messut voivat palvella matkanjärjestäjiä parhaiten. Suuri uudistus tämän vuoden messuilla oli myös siellä lanseerattu AR-ratkaisu, joka on ainoa laatuaan tässä mittakaavassa koko maailmassa. Tämä toi messuille paljon myös kansainvälistä julkisuutta.

Ohjelma on Matka-messuilla merkittävässä roolissa sekä messujärjestäjien toteuttamana että asiakkaiden osastolla. Kävijät hakevat messuilta nimenomaan elämyksiä ja pientä irtiottoa arjesta haaveillessaan seuraavasta lomakohteesta ja Matka-messujen asiakasyritykset toteuttavat ohjelmaa erityisen monipuolisesti osastoillaan taaten kävijälle hienon messukokemuksen.

Matka-messuja markkinoitiin läpi vuoden mm. Tempaudu-kampanjan avulla. Messujen järjestäjinä tiimi on alan asiantuntija ja he pitävät keskustelua yllä sekä tuottavat sisältöä verkkoon ympäri vuoden. Matka-messujen kehitys on ollut nousujohteista myös kävijämäärissä, joka vuonna 2017 nousi edellisvuodesta 5000 kävijällä. Myös messujen myyntikate on nousussa ja messuille osallistuvat yritykset ovat palautekyselyiden perusteella erittäin tyytyväisiä.

MESSUJEN NETTISIVUILLE