Vuoden markkinoija ehdokas: Into Kustannus

  • Uutuus kirjojen lanseerausarvon hyödyntäminen ennakkomarkkinoinnissa
  • Ulkomaalaisten kirjailijavierailijoiden hyödyntäminen ohjelmassa ja markkinoinnissa
  • Visuaalisuus ja videoiden käyttö markkinoinnissa
  • Messujärjestäjän tarjoaman ohjelma-ajan hyödyntäminen ja yhteistyö ohjelmassa muiden kustantajien kanssa (sisältöjen käyttö ennakkomarkkinoinnissa)

Into Kustannus lähti rakentamaan markkinointia kärkikirjojen, myyvimpien kirjojen ja ulkomaisten kirjavieraiden ympärille. Tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettiin tietokirjojen ja ylipäätään lukemisen lisääminen kuluttajien keskuudessa. Markkinointikanavia he käyttivät laajasti sekä ennen, aikana että jälkeen messujen perinteisistä suoramarkkinointikirjeista somemainontaan. Punaisena lankana viestissä oli, että sen täytyy olla rentoa, humoristista, visuaalista ja hauskaa kiinnittääkseen kuluttajien huomion.

Messuosastolla jatkettiin samalla viestillä ja ilmeellä, mitä hyödynnettiin ennakkomarkkinoinnissa. Osaston ilem oli yksinkertainen niin, että logo näkyi selvästi ja ohjasi kävijöitä löytämään osastolle. Keskiössä olivat tuotteet eli kirjat. Into julkaisee myös omaa lehtä ja tekee yhteistyötä Voima-lehden kanssa, joten myös omat kanavat hyödynnettiin messuosallistumisen markkinoinnissa. Myös muiden kustantajien ja median kanssa yhteistyössä toimiminen on ensi arvoisen tärkeää. Into Kustannus hyödynsi myös Kirjamessujen Messuklubi näkyvyyttä tarjoamalla klubilaisille edun osastollaan ja saivat näin erittäin hyvin asiakkaita osastolle tapahtuman aikana.