Vuoden sykähdyttäjä –ehdokas: Emilia Mäki

Emilia Mäki on toiminut KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtajana maaliskuusta 2016 alkaen. Tapahtuma-alalla työskentelyn Mäki aloitti vuonna 2000 WS-Expo Groupin projektipäällikkönä. Vuosien aikana hän on työskennellyt useissa tapahtuma-alan yhtiöissä sekä tuottanut tapahtumia myös oman yhtiönsä kautta. Ennen KOKO Lahti Oy:n toimitusjohtajan tehtävää Mäki työskenteli mm. Eastway Sound & Lighting yritystapahtumayksikössä tuotantojohtajana sekä Management Events Studio Oy:n toimitusjohtajana.

Tapahtumatoteutuksissa Mäki arvostaa tiukkoja laatukriteerejä, tapahtuman koosta riippumatta. Hän kokee, että jokainen yksityiskohta tulee miettiä tapahtumavieraan kannalta niin, että kävijä kokee tapahtumanjärjestäjän arvostavan kävijää.

Lahden Messut Oy:n ja Lahden Sibeliustalo Oy:n 1.1.2017 toteutetussa fuusiossa näkyy luonnollisesti Mäen kädenjälki. Esimerkiksi viime aikoina Lahden Messujen tapahtumissa on kehitetty niin tapahtuman visuaalista ilmettä kuin itse tapahtuma kokonaisuutena aina ruokatarjonnasta ja lipuista lähtien. Mäki kertoo, ettei vastaavanlaista kahden ison tapahtumatalon fuusiota ole Suomessa nähty. Fuusiossa tavoitteena oli mm. kehittää tulevaisuudessa Lahden alueen tapahtumatoimintaa niin, että molemmat tapahtumatalot jatkavat toimintaansa entistä laadukkaampina ja kannattavina. Fuusion aikana toteutettiin mm. organisaatiomuutos joka sisälsi yhteistoimintaneuvottelut. Neuvotteluiden tavoitteena ei ollut henkilöstön vähentäminen vaan aito neuvottelu uusista työnkuvista ja mahdollisista uusista vastuista. Myös yhtiö sai uuden nimen, henkilöstölle suunnatun nimikilpailun myötä, KOKO Lahti Oy. Lahden Messut ja Lahden Sibeliustalo jatkavat talojen niminä edelleen. Kesäkuussa 2017 KOKO Lahti Oy osti tytäryhtiökseen Lahti Events Oy:n joka jatkossa keskittyy tapahtumatuotantoihin talojen ulkopuolella vastaten mm. vuosittaisesta Salpausselän Kisat-tapahtumasta.

KOKO Lahti Oy ensimmäinen toimintavuosi päättyi suunnitellusti. Vuoden 2017 aikana toteutettiin uudistuksia suunnitelmien mukaan ja liiketoiminta kehittyi odotetusti.