Vuoden Messuteko –ehdokas: Bonnier Books Finland

Mahdottoman tekeminen mahdolliseksi innosti Bonnier Books Finlandia houkuttelemaan Dan Brownin Suomeen Kirjamessuille. Yritys on miettinyt jo vuosia, että messuille tarvitaan ulkomaisia tähtiä. Kotimaiset kirjailijat tulevat messuille mukaan suhteellisen helposti, mutta sijainti ja välimatka tekevät ulkomaisten tähtien houkuttelusta haastavampaa. Kirjailija tekee kirjan ilmestymisen yhteydessä pienen kierroksen yleensä siinä maassa, johon uusi kirja sijoittuu. Helsingin Kirjamessut osuivat Brownin promootiokierroksen loppupäähän.

Perinteisesti kirjailijoita kutsutaan lähettämällä kutsu kustantajalle, joka lähettää sen agentille, joka mahdollisesti lähettää sen kirjailijalle. Massasta erottuakseen yritys päätti tehdä Brownille kutsuvideon, jossa nainen nousee avannosta ja lukee Dan Brownin kirjaa. Kutsu poikkesi sen verran normaalista, että kirjailija sanoi: ”Eihän tällaiseen kutsuun voi vastata kuin kyllä”.

Messuilla ei erikseen mitattu asiakastyytyväisyyttä. Tilaisuuteen osallistuneilta saatiin kuitenkin paljon spontaania palautetta. Vaikka moitteet tulevat helpommin perille, palaute oli ainoastaan positiivista ja sitä tuli tavanomaista enemmän.