Skip to content

Vuoden markkinoija

Vuoden markkinoija on yritys, organisaatio tai brändi, joka osaa hyödyntää luovasti ja tuloksekkaasti tapahtumaan osallistumisen omassa markkinoinnissaan ennen, aikana ja jälkeen tapahtuman. Messuosallistuminen nivoutuu tehokkaasti osaksi markkinoinnin kokonaisuutta ja on merkittävä tekijä tulosten saavuttamisessa. Voittaja palkitaan 3000 € stipendillä.


Arla ja Harva Marketing Food & Art Festivaleilla Turussa

Arla halusi hyödyntää Food & Art Festival -tapahtumaa tuodakseen ruoan ja taiteen luomisprosessin kuluttajien nähtäväksi. Festivaalin ympärille toteutettiin aktivoiva, monikanavainen kampanjakokonaisuus, jossa asiakas kohdattiin verkossa, myymälässä, kadulla ja festivaaleilla. Neljän ammattitaiteilijan luoman taidenäyttelyn lisäksi annettiin myös yleisölle mahdollisuus tehdä Arlan tuotteista taidetta. Näitä upeita teoksia hyödynnettiin kampanjan kaupallisina sisältöinä tapahtuman ennakkomarkkinoinnissa.

Paikallisen kampanjan sijasta tavoitettiin ruoasta ja taiteesta kiinnostuneet ympäri Suomen. Arla ja Harva Marketing kasvattivat neljän päivän tapahtumakonseptista kolmen kuukauden monikanavaisen kohtaamiskonseptin. Valtaisan suosion saavuttanut kampanja tavoitti 83 % mainospeiton kohderyhmässä. Digitaalisissa kanavissa tavoitettiin 573 686 käyttäjää, ennakkotapahtumissa ja Food & Art Festivalissa tavattiin lähes 10 000 tapahtumaosallistujaa. Yhteensä tapahtuma Ruissalon Telakalla tavoitti yli 2 miljoonaa suomalaista.

Nuorille suunnattu sisältömarkkinointikampanja GameXpossa

Sanoma Games toteutti nuorille suunnatun mittavan sisältömarkkinointikampanjan GameXpo 2019 tapahtuman ympärille. Tavoitteena on tavoittaa perinteisillä medioilla vaikeasti tavoitettava nuorten miesten ja naisten kohderyhmä. Kohderyhmää puhuteltiin heidän omalla kielellään mielekkäällä sisällöllä ja nuorten suosimia kanavia käyttäen. Keskiössä olivat Twitch.tv striimauspalvelu, Suomen kävijämääriltään suurin nettisivusto IS.fi sekä suomen kärkikastin somevaikuttajat.

Tapahtuman mainonta ja IS Cup 4 -turnaus tavoitti yli 2 miljoonaa suomalaista kampanja-aikana Ilta-Sanomien nettisivuilla, Helsingin Sanomien NYT liitteessä sekä Ilta-Sanomien päivä- ja aikakausilehdissä. IS Cup 4 oli tapahtumassa yksi suosituimmista vetonauloista ja keräsi katsomon täyteen sekä paikan päällä, että kodeissa. Livestriimiä turnauksesta seurasi noin 25 000 uniikkia katsojaa turnauksen aikana ja artikkeleita turnauksesta luki noin 50 000 eri laitetta.

S-Pankki I love me -messuilla

S-Pankin tavoitteena on tehdä säästämisestä kansallisharrastus ja siksi se lanseerasi vuoden 2018 lopulla markkinoiden ensimmäisen mikrosäästämisen palvelun, Säästäjän, jonka avulla kuka tahansa voi aloittaa säästämisen helposti ja edullisesti.

S-Pankki osallistui ensimmäistä kertaa ja ensimmäisenä pankkina I love me -tapahtumaan. Tärkeimpinä tavoitteina oli lisätä S-Pankki -brändin näkyvyyttä ja herättää kiinnostusta erityisesti naiskohderyhmässä, kasvattaa S-Pankin tunnettuutta varallisuudenhoidon tuotteiden ja palveluiden tarjoajana sekä Säästäjän esittely ja käyttöönottojen aktivointi.

S-Pankki -brändi saavutti erittäin hyvää, positiivista näkyvyyttä puheenvuoron kautta ja ”instagrammattavalla” osastollansa. Osastolle suunniteltu pankkiholvi toimi aktiviteettina hyvin ja siihen osallistui lähes 4 000 kävijää. S-mobiili -sovellus sai runsaasti näkyvyyttä ja sen kautta ladattavaa Säästäjä-palvelua ladattiin tiuhaan.