Skip to content

Runo-tasting

Vuoden elämys

Helsinkiläinen runoilija Elina Salminen osallistui Helsingin Kirjamessuille lokakuussa 2019 tärkeimpinä tavoitteinaan yrityksen tunnettuuden lisääminen ja tuotemyynti. Runo-tasting oli lasipurkki, johon oli askarreltu yli 400 runonäytettä Elina Salmisen viidestä eri runokirjasta. Näytteet liimattiin ja rullattiin kauniiksi paketeiksi. Kävijät saivat ottaa purkista oman pakettinsa ja lukea runon ääneen ystävilleen. Käärön sai ottaa mukaan muistoksi ja vielä kotiinkin nautittavaksi.

Tulokset täyttyivät messuilla yli odotusten. Runo-tasting herätti valtavaa ihastusta ja innostusta. Se oli ilmainen, innovatiivinen ja ilmastoystävällinen keksintö. Kääröjä askarreltiin yli 400 kappaletta ja niitä olisi mennyt messuilla paljon enemmänkin. Runo-tasting vaikutti osaltaan osaston myynnin yli 300 prosentin kasvuun edellisvuoteen verrattuna.

Tuomariston perustelut:
Yksinkertainen, mutta vaikuttava idea, joka kosketti ihmisiä ja jätti muistijäljen. Toimijalla on pienestä koostaan huolimatta riskinottokykyä ja ”all in” -asennetta.