Skip to content

Vuoden ohjelma -ehdokas: Suomen kukkakauppiasliitto ry Helsingin piiri ry

  • Kukkasidontakilpailujen järjestäminen messujen yhteydessä
  • Tavoitteena alan tietoisuuden lisääminen
  • Ohjelma houkutteli runsaasti kävijöitä (Lasigalleria täynnä kävijöitä kilpailujen aikana)
  • Kilpailuun on avoin haku ja kilpailupaikat olivat täynnä 12 minuutissa, mikä kertoo kilpailun suosiosta ja maineen kasvamisesta alan osaajien keskuudessa

Suomen kukkakauppiasliitto ry Helsingin piiri ry tuotti ohjelmaa Kevätpuutarha-messuille. Ohjelmaan sisältyi kansainvälinen kukkasidontakilpailu, joka järjestettiin Messukeskuksen Lasigalleriassa. Siihen osallistui 20 kilpailijaa eri maista. Tänä vuonna kilpailujen lisäksi järjestettiin sidontanäytöksiä ja kimppujen huutokauppa, jonka tuotoilla katettiin järjestelykuluja ja tuettiin alan toimintaa.

Keskeisenä tavoitteena tapahtumalla ja kisoilla on nostaa Suomen tunnettuutta maailmankartalla kukkasidonnan tiimoilta ja tuoda ylipäätään koventuneen kilpailun keskellä kukkasidontaa suomalaistenkin tietoisuuteen. Lisäksi tavoitteena on nostaa esille alan huippuja.

Paras palaute tapahtumasta on järjestettävän kilpailun suosio. Lasigalleria on aina kilpailujen ajan aivan täynnä ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kauniista sidontatöistä ja -kulttuurista. Kilpailuun avautuu ennen kilpailuja avoin haku, joka tällä kertaa meni täyteen 12 minuuttia haun alkamisesta. Tapahtuman tuottoja käytetään koko alan edistämiseen esimerkiksi tukemalla opiskelijoita alennetuilla kurssimaksuilla. Näin ohjelma tuki myös yhdistyksen yleisiä tavoitteita.

Yrityksen nettisivuille