Vuoden Messuteko -ehdokas: Suomalaisen Työn Liiton KOTI – yhteisosasto

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomalaisen Työn Liitto osallistui Habitare 2017 -messuille osastolla KOTI – Suomalaisen kodin mielenmaisema, jossa kodin sisustuksen inspiraation lähde oli suomalainen luonto. Yli 400 m2 kokoinen messuosasto toteutettiin yli 60 Suomalaisen Työn Liiton jäsenyrityksen voimin. Jo vuoden 2016 KOTI-osasto oli kokoluokassaan ja näyttävyydessään ainutlaatuinen, mistä innostuneena lähdettiin toteuttamaan entistäkin suurempaa kokonaisuutta.
Osaston suunnittelusta vastasi Vuoden designtoimistoksi valittu Pentagon Design, joka suunnitteli osaston luontoon viittaavan yleisilmeen kuuteen teema-alueeseen jakautuen: metsä, meri, hanki, niitty, kaamos ja tori. Messuosastomme eri huoneet olivat kuin suomalainen vuodenkierto, intensiivisestä kesästä pimeään talveen, urbaanista torista villiin saaristoon ja metsään.

KOTI-osastomme oli ainutlaatuinen Habitaren osastojen joukossa. Oman osastomme suunnittelijoiden kirjo ja tuotteiden moninaisuus jaksoivat yllättää vierailijat positiivisesti. Messuilla mukana olleet jäsenyritykset olivat yhtä mieltä siitä, ettei kukaan saa tämän kaltaista yksin aikaan – ja vaikka yhdessä tekeminen on upeaa, omat tuotteet tulivat silti hienosti esiin uniikkeina esineinä.

Varsinkin Suomen juhlavuonna oli upeaa, että onnistuimme osastollamme tuomaan suomalaista osaamista esiin uudella ja kiinnostavalla tavalla, joka jäi kävijöiden mieleen. Luontoteemainen yhteisosastomme kiinnosti myös median edustajia sekä monia ulkomaisia messuvieraitamme.

Katso video: