Skip to content

Vuoden messutiimi ehdokas: SKS Group Oy

SKS Group Oy osallistui Teknologia 17 – messuille Helsingin messukeskuksessa. SKS-konserni tarjoaa vahvaan tekniseen osaamiseen perustuvia tuote- ja palveluratkaisuja kone- ja laitevalmistajille Suomessa ja valituilla markkina-alueilla.

Teknologia 17 – messuista vastasi yrityksen markkinointiviestintätiimi. Messujen suunnittelua varten perustettiin myös suurempi messutyöryhmä, johon osallistui markkinoinnin ja viestinnän lisäksi teknisen myynnin henkilöstöä ja tuotepäälliköitä eri yksiköistä. Messuosastolla työskenteli lisäksi henkilökuntaa myös mm. oston puolelta.

Messutiimi määritteli suunnittelun lähtökohdaksi yrityksen strategiset kasvualueet ja arvot, joita haluttiin tuoda tänä vuonna voimakkaammin esiin messuilla. Käytännössä tämä toteutettiin mm. osaston layoutin suunnittelussa, hahmottelemalla osasto kasvuteemojen mukaisesti ja painottamalla messujen ennakkomarkkinoinnissa asiantuntijuutta ja kumppanuutta tuoteuutuuksien sijaan.

Uuden lähestymistavan myötä messutiimi teki lukuisia käytännön uudistuksia, joista tärkeimpinä otettiin käyttöön mm. erilaiset roolit osastolla päivystävien henkilöiden kesken. Asiakkaiden lähestymiseen vastaanottamiseen osastolla panostettiin täysin uudella roolilla, jonka avulla haluttiin kehittää kohtaamisia asiakkaiden kanssa, ja ohjata heitä tehokkaammin oikeille asiantuntijoille. Messujen ennakkomarkkinoinnissa toteutettiin aiempaa rohkeampaa ja erilaisempaa linjaa We<3insinööri – teemaisen messukampanjan myötä.

Uudistusten ansiosta messuosastolla oli kova pöhinä koko messujen ajan ja messuille asetetut tavoitteet ylittyivät reilusti. Onnistumisen kannalta kaikkein tärkeintä oli kuitenkin koko messu- ja osastotiimin upea sitoutuminen uusiin rooleihin ja muihin uudistuksiin. Tässä auttoivat messutiimin järjestämät koulutukset ja infot, messutyöryhmän perustaminen sekä yhteiset aamupala- ja tsemppihetket osastolla ennen messujen alkua. Paras palkinto messu- ja osastotiimin onnistumisesta tuli messujen jälkeisissä henkilöstön sisäisissä ja asiakkaille suunnatuissa palautekyselyissä, joissa uudistukset saivat kiitosta ja menoa osastolla kehuttiin eläväksi.