Vuoden Messutiimi -ehdokas: Papu Stories

Papu Storiesilla oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa isompi tiimi mukana Lapsimessuilla. Tämän vuotisessa tiimissä oli nimetty projektinvetäjä koordinoimaan toimintaa. Messujen ydintiimin muodosti kolme henkilöä: projektinvetäjän lisäksi yksi henkilö vastasi henkilöstöstä ja erilaisista käytännön järjestelyistä kuten porakoneista ja kassapäätteistä, minkä lisäksi oli logistiikasta vastaava henkilö. Ydintiimin kesken palaveerattiin ja tehtiin päätökset yhdessä. Oli hyvä päätös valita yksi henkilö vetämään tiimiä ja pitämään kaikki langat käsissä. Ydintiimin rinnalla tapahtuman aikana mukana oli reilun kymmenen hengen toimiva ja innostunut messutiimi.

Papu Storiesilla oltiin jo etukäteen sovittu, että tunnelma messujen aikana pysyy korkealla. Hyvä yhteishenki varmisti tehokkaan työskentelyn. Tiimi oli innostunut omasta hienosta osastostaan ja tunnelma oli helppo säilyttää korkealla koko messujen ajan. Tiimin henki kiteytyi messuilla ajatukseen: ”vitsi tuli hieno osasto, vitsi meillä on hienot tuotteet!”

Papu Storiesin tiimin hyvä yhteishenki välittyi myös asiakkaille ja innostus tarttui tiimiläisestä toiseen. Tiimiläiset myös seurasivat messujen aikana sosiaalisesta mediasta asiakkaiden antamaa palautetta ja kommentteja. He halusivat pitää sosiaalisen median kanavat ajan tasalla ja vastata asiakkaille tapahtuman aikana. Papu Storiesilla oli käytössä oma sisäinen Facebook-ryhmä, jossa jaettiin messujen aikana hehkutusta ja tsemppausta. Facebook-ryhmän kautta jaettiin kuvia niille, jotka eivät päässeet messuille. Tämän lisäksi Whatsappia käytettiin yhteydenpitoon messujen aikana.

Yrityksen ensisijainen tavoite oli pitää tunnelma korkealla ja asiakkaat hyvällä mielellä. Tavoitteen saavuttamisen varmistamiseksi he seurasivat sosiaalisen median kanavia tarkkaan, jotta pysyvät perillä siitä, millainen tunnelma messukävijöille välittyi. Lisäksi myyntiä seurattiin tunneittain ja myyntilukemiin reagoitiin vaihtamalla tarjouksia osastolla ja pohtimalla, miten mahdollistetaan lisämyynnin tekeminen.

Yrityksen nettisivuille