Vuoden Tapahtuma –ehdokas: Korjaamo

Korjaamo on korjaamoalan ammattitapahtuma, jossa myydään suuria määriä mm. diagnostiikkalaitteita, palveluita ja kemikaaleja ja tapahtuma kerää yhteen kaikki tärkeimmät tavarantoimittajat ympäri Eurooppaa. Tapahtuma on suunnattu korjaamoalan ammattilaisille.

Örumin tapahtumatiimissä oli kymmenkunta henkilöä suunnittelemassa ja toteuttamassa tapahtumaa. Toteutuksesta vastasi 4-5 henkilöä. Tapahtuman näyttelypuoli ostettiin Messukeskukselta avaimet käteen –periaatteella. Samassa yhteydessä pidetyistä tammibileistä vastasi ulkopuolinen tapahtumatuottaja.

Tapahtuma suunniteltiin lähes kokonaan oman messutiimin voimin ja mm. tekniikan yksityiskohdat hoidettiin yhteistyössä Messukeskuksen kanssa. Tapahtuma oli suunniteltu mahdollisimman helpoksi sekä kävijälle että näytteilleasettajalle. Messukävijöille tarjottiin maksuttomat kuljetukset messuille eikä tapahtumaan ollut pääsymaksua. Aiempina vuosina havaittujen kielimuurien vuoksi messuille oli otettu alan opiskelijoita mukaan tulkeiksi ulkomaalaisten näytteilleasettajien osastoille.

Iltatapahtuma oli maksullinen ja siellä oli myös suunniteltua ohjelmaa. Tänä vuonna esiintymässä oli Tuure Kilpeläinen. Kokonaisuutena Korjaamo-tapahtumassa oli mukava ja lämminhenkinen ilmapiiri, jossa ammattilaiset ja korjaajat pääsivät keskustelemaan keskenään ja tavarantoimittajien kanssa. Tapahtuma on kävijälle kokonaisvaltainen elämyspaketti ja alalla ainut tapahtuma, jonka järjestää yksittäinen varaosien maahantuoja. Tapahtuma on kehittynyt joka vuosi ja esimerkiksi näyttävien desingosastojen määrä kasvaa joka vuosi. Kävijäpalautteissa arvosanat olivat 8,5-10 välillä ja kävijät kokivat, että tapahtumaan osallistuminen auttaa kehittämään ammattitaitoa ja hankkimaan lisätietoa. Kaiken kaikkiaan taapahtuman tavoitteet saavutettiin sekä kävijämäärissä että kävijöiden tyytyväisyydessä ja tapahtuman järjestelyt onnistuivat ilman suurempia ongelmia.