Vuoden juhla –ehdokas: Merkuriuksen karnevaalit

Merkuriuksen karnevaalit on kahden vuoden välein järjestettävä hyväntekeväisyysgaala, jonka tarkoituksena on kerätä varoja Turun kauppakorkeakoululle. Juhlan järjestämisessä hyödynnetään paljon talkootyöläisiä. Juhlan ideana on kerätä varoja väitteleville tohtoreille. Tapahtuman tuleekin olla tarpeeksi mielenkiintoinen sisällöltään, jotta osallistujia saapuu tarpeeksi paikalle.

Juhlan suunnittelu tehtiin yhteistyössä mainostoimiston kanssa. Mainostoimisto oli mukana muun muassa juhlan ilmeen suunnittelussa sekä materiaalien valmistuksessa. Järjestäjätiimi suunnittelee yhdessä teeman ja etsii siihen sopivat esiintyjät, jotka olisivat suurelle yleisölle tuttuja entuudestaan. Juhlissa on toisinaan ollut esiintyjät jopa ulkomailta asti. Viime vuonna esiintyjiksi valittiin vain kotimaisia tähtiartisteja.

Merkuriuksen karnevaaleilla on pitkät perinteet. Pitkä historia auttaa juhlaa erottumaan muista vastaavista tapahtumista. Osallistujat panostavat juhlaan pukeutumalla erityisen hienosti. Illan aikana järjestetään tapahtumia ja aktiviteettejä, joita osallistujat osaavat arvostaa. Pienet yksityiskohdat, kuten punaisella matolla toteutetut kuvaukset ovat olleet osallistujille positiivisia kokemuksia.

Osallistujat olivat positiivisesti yllättyneet tapahtumapaikasta. Vieraat olivat järjestäjien mukaan pohtineet etukäteen, sopiiko Messukeskus kyseisen juhlan tapahtumapaikasi. Ilta sujui suunnitelmien mukaan ja juhla oli onnistunut niin järjestäjien, kuin osallistujienkin mielestä.

Juhlan tavoitteena on illalliskorttien myynnin myötä kattaa kaikki järjestelyihin vaaditut kulut. Juhlassa järjestetään vuosittain huutokauppa, jonka idea on kerätä varoja juhlassa jaettaviin stipendeihin. Myös vuoden 2017 juhlissa huutokauppa oli onnistunut.

Tapahtuman nettisivuille