Vuoden messutiimi –ehdokas: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö osallistui Biotalousosastollaan Metsämessuille. Biotalousosaston tiimiin kuului maa- ja metsätalousministeriön, Eviran, Luonnonvarakeskuksen, Maanmittauslaitoksen, Metsähallituksen, Suomen metsäkeskuksen ja Suomen riistakeskuksen asiantuntijoita. Osastolla kerrottiin niin metsätiedon digitalisoinnista ja maankäytöstä kuin kestävästä ruuantuotannosta ja metsästyksestäkin ja esiteltiin biotalouden tuotteita ja palveluita.

Biotaloudella tarkoitetaan uusiutuvien luonnonvarojen kestävää hyödyntämistä fossiilisten luonnonvarojen sijaan. Biotalouden edellytys ovat terveet ja lajirikkaat metsät, riista, pellot ja kasvit sekä vesistöt ja kalat. Tavoitteenamme olikin näyttävä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti kestävästi uusiutuvista materiaaleista toteutettu yhteinen messuosasto. Kaikkia aisteja palvelevalla osastolla halusimme houkutella messuvieraat tutustumaan ajankohtaisen, mutta abstraktin biotalouden teemoihin käytännönläheisesti.

Biotalousosastolle ja tiimityölle ei asetettu määrällisiä indikaattoreita. Messuvieraat tavoitettiin hyvin. Biotalousvisaan osallistui noin 2000 messuvierasta ja osaston vesipisteellä kävi arviolta 3000 henkilöä. Eri organisaatioiden asiantuntijat antoivat henkilökohtaista neuvontaa sadoille ihmisille. Esimerkiksi Metsäkeskuksen infometsässä kävi runsaasti metsänomistajia ja muita metsästä kiinnostuneita.

Yrityksen nettisivuille