Vuoden tapahtuma -ehdokas: Labquality Days -kongressi

Labquality Days on kaikille terveydenhuollon ja laboratoriolääketieteen ammattilaisille sekä asiantuntijoille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Se kerää vuosittain yhteen jopa tuhat alan toimijaa niin Suomesta kuin ulkomailta. Koulutustapahtumana kongressi on vertaansa vailla. Kuusi samanaikaista laboratoriolääketieteeseen, bioanalytiikkaan, laatuun ja johtamiseen sekä terveysteknologiaan keskittyvää rinnakkaissessiota takaa osallistujalle vaikuttavan koulutuskokemuksen. Kongressin osana on myös kansainvälinen luentosarja, jossa puhujina ovat alan huiput ympäri maailmaa ja myös osallistujia yli 20 maasta.

Labqualityn toimitusjohtaja Mia Lindströmin mukaan meneillään oleva sote-uudistus on tuonut omat haasteensa alalle ja dialogi eri toimijoiden välillä on ensisijaisen tärkeää soteuudistuksen läpiviemiseksi. Labquality onkin kehittänyt tapahtumaansa systemaattisesti mahdollistamaan vuoropuhelua sote-alan eri ammattilaisten välillä. Moniammatillinen kongressi on Suomessa erittäin harvinainen, koska pääosin tapahtumat on suunnattu vain tietyn ammattiryhmän edustajille. Labquality Days mahdollistaa myös harvinaisen dialogin diagnostiikka-alan ja sotesektorin välille. Kysyntääkin riittää: kongressi on järjestetty jo 1970-luvulta lähtien ja se palvelee osallistujia palautteen mukaan erinomaisesti. Viimeisen kolmen vuoden ajan tapahtumaa on uudistettu merkittävästi vastaamaan sote-suossa pakertavien ammattilaisten tarpeita ja vuoden 2017 kongressi oli ehdoton kohokohta osallistujille: tavoitteeksi asetettu 90% tyytyväisyys ylittyi, sillä palautteen antajista 96% arvioi kongressin erittäin hyväksi tai hyväksi. Näyttelyyn osallistuvien yritysten palaute oli vieläkin parempaa, tasan 100% tyytyväisiä!

Palautteessa kiitettiin laadukkaiden luentojen ja hyvin toimivan konseptin lisäksi ajankohtaisuutta ja elämyksellisyyttä ja muun muassa aamuvarhaisella täydellisenä yllätysnumerona esiintynyttä lapsikuoroa, sillä elämykset ovat yleensä poikkeuksellista herkkua asiantuntijoiden koulutustapahtumissa. Labquality Days uskoo, että korkeatasoiset luennot (100 kpl kahden päivän aikana), kilpailijoita paremmat tapahtumajärjestelyt, jatkuva fokusointi asiakaskentän tarpeiden mukaisesti ja ennen kaikkea huippuasiakaskokemuksen tavoittelu on menestysresepti myös jatkossa.

Kongressin nettisivuille