Vuoden messuhelmi -ehdokas: Hammasväline Oy

Hammasväline Oy on ollut 80 vuotta johtava suun terveyden huollon toimittaja Suomessa, joten juhlavuosi näkyi osastomme pääteemana Hammaslääkäripäivillä, joka on alan suurin vuosittainen tapahtuma Suomessa. Olemme jo vuodesta 1937 lähtien pitäneet vahvan lupauksemme löytää ja tarjota alan ammattilaisille laadukkaita, työtä helpottavia ja kustannustehokkaita ratkaisuja sekä innovaatioita.

Hammaslääkäripäivien tavoitteina oli lanseerata uutuuksia, jakaa laadukasta tuoteinformaatiota sekä antaa mahdollisuus testata tuotteita ja tavata valmistajien asiantuntijoita. Hammaslääkäripäivät ovat myös vuosittainen sosiaalinen tapahtuma, jolloin tapaamme asiakkaamme ja kohderyhmämme kasvokkain, kerromme palveluistamme, yhteistyöstämme ja tuotetarjonnastamme sekä tarjoamme oheisohjelmaa.

Innovaatio 2017 kunniamaininnan sai Dentsply Sironan CEREC Guide 2 -implanttiporaohjuri. Muita yleisöä kiinnostavia uutuuksia olivat Micro-Megan 2Shape-juurenhoitojärjestelmä, teroitusvapaat ohuet American Eagle Thin -käsi-instrumentit, SDI Aura -täyteaineet, HealthySmile-valkaisukonsepti ja Denstply Sironan Orthophos SL -kuvantamisjärjestelmä ja 3D Endo.

Koska olemme myyntiorganisaatio, niin messuilla uutuuksiin yhdistetään erilaisia messukampanjoita ja näytejakeluja. Etukäteisviestintään panostettiin omissa digikanavissa ja perinteisin sekä sähköisin suoramarkkinoinnin keinoin. Messuille tehtiin Hammasväline Extra -lehden messunumeron lisäksi erillinen Messutarjoukset-julkaisu, jotka postitettiin ennen tapahtumaa. Osastolla oli myös mahdollisuus ostaa suoramyyntitiskiltä hampaiden omahoidon tuotteita sekä Hammasvälineen brändituotteita, kuten mukeja, tarjottimia ja ostoskoreja.

Osastolla jaettiin Messuavain-esitettä, jolla pyrimme aktivoimaan kävijöitä. Messuavain sisältää tietoa osastomme tarjonnasta, yhteystietolomakkeen sekä arpalipukkeen Happy Hour-arvontaan. Keräämme toivomuksia ja kävijätietoja yhteystietolomakkeella, ja jättämällä sen osastollemme, sai pienen messulahjan. Messulahjaan sisältyy aina yllätys – ja tänä vuonna se oli tuotenäyte, jota pystyi testaamaan heti paikan päällä – uusi, suussa nopeasti sulava Whitewash NANO -valkaisuliuska. Perjantain iltapäivän Happy Hour -arvonta osastollamme on todella suosittu, ja nytkin siihen osallistui satamäärin väkeä.

Tähän tapahtumaan osallistuu lähes koko Hammasvälineen organisaatio, ja osastomme on yksi näyttelyn suurimmista. Koko tapahtuman markkinoinnin suunnittelu ja tuotanto tehtiin itse, vain messurakennuspalvelut toimitti pitkäaikainen kumppani Fair Partner.

Yksi tavoitteesta on tehdä oman henkilöstön messuosallistumisesta mahdollisimman onnistunut ja mukava. Vastuut ja tehtävät oli jaettu tiimeittäin ja henkilöittäin. Viestintään panostettiin jakamalla messutietoa etukäteen tiimi- ja infopalavereissa ja intrassa. Hammasvälineläisillä on myös oma yhtenäinen kumppanin kanssa toteutettu messuasu sekä käytössään oma lounaslounge.

Tapahtuman onnistumista mitattiin keräämällä yhteystietoja ja digikanavaseurannalla. Osastolla kävijät osallistuivat ahkerasti erilaisiin arvointohin ja yhteystietokortteja palautettin erittäin runsaasti Positiivista suitsutusta tuli paljon myös perjatai-illan Hammasväline 80 v Bileet -tapahtumasta, jossa esiintyjänä oli Michael Monroe.

Yrityksen nettisivuille