Vuoden messut ehdokas: Habitare

Habitare on Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma. Habitare tarjoaa elämyksiä, ideoita ja tietoa sisustamisesta sekä kodin ja eri tilojen toiminnallisuudesta ja visuaalisuudesta. Helsinki Design Weekin suurin yksittäinen tapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan ammattilaisten tapahtumat Forma ja Helsinki Design Weekin Showroom sekä yleisötapahtumat ArtHelsinki, Antiikki, HifiExpo ja ValoLight.

Habitarea on järjestetty vuodesta 1970 ja se uudistui täysin vuonna 2016. Uuudistus jatkui myös vuonna 2017. Habitaren uuden visuaalisen identiteetin loi Head of Design Mikael Kivelä Suunnittelutoimisto 358:sta. Uudistus on ollut onnistunut, koska kävijämäärät ovat nousseet kahtena peräkkäisenä vuonna.

Habitare haluaa inspiroida uudenlaiseen ajatteluun ja tarjota erilaisia näkökulmia designiin, muotoiluun ja sisustamiseen sekä kotimaiselle että kansainväliselle yleisölle. Ilmeuudistus viestii vahvaa uudistumishalua ja symboloi myös tapahtuman voimakasta sisällöllistä uudistumista. Haluamme nostaa entistä enemmän esiin suomalaisen muotoiluosaamisen ja nuoret kyvyt unohtamatta kuitenkaan perinteistä huonekaluvalmistusta ja -tarjontaa, kertoo Habitaren ohjelmajohtaja Laura Sarvilinna.

Uudistunut Habitare on ilmiö, joka elää ympäri vuoden eri tapahtumissa ja sosiaalisen median kanavissa. Habitare on alansa johtava tapahtuma, joka ottaa kantaa, tarjoaa ideoita ja on rohkeasti erilainen messu. Habitare on tunnettu myös kansainvälisesti ja saavuttaa hyvin ansaitun median huomiota.

MESSUJEN NETTISIVUILLE