Vuoden juhla ehdokas: Finnish Travel Gala

Matkailutoimialalla vuosia käytyjen keskustelujen jälkeen elämyksiä tuottava teollisuudenala   vihdoin sai ansaitsemansa oman tapahtuman. Ensimmäinen Finnish Travel Gala järjestettiin 21.9.2017 Tapahtumatalo Bankissa, Helsingissä. Suomen matkatoimistoalan liitto SMALin ja sen jäsenyritysten edustajista koostuneen gaala-työryhmän ohella juhlagaalaa oli järjestämässä L.R. International Oy / Welldone L.R. Oy. Finnish Travel Galan pääyhteistyökumppanit vuonna 2017 olivat Amadeus Finland Oy ja Finnair Oyj.

Finnish Travel Galassa palkittiin ansioituneita matkailuyrityksiä sekä toimijoita ja tekoja, joiden on katsottu tuoneen myönteistä näkyvyyttä Suomelle niin innovatiivisena yhteiskuntana kuin kiinnostavana matkailumaana. Laajasti matkailualaa edustanut palkintoraati halusi Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi painottaa palkintokategorioissa palkituissa juuri kotimaisia toimijoita.

Gaala-ilta ylitti odotukset osallistujamäärän osalta ja täpötäyteen juhlatilaan kerääntyi noin 350 matkailualan kotimaista ja kansainvälistä ammattilaista ja heidän vierastaan. Itse juhla sai suitsutusta toimivien järjestelyjen, arvokkaan mutta silti rennon tunnelman ja viihdyttävän ohjelman osalta. Palkintokategoriat ja niiden voittajat saivat myönteistä näkyvyyttä innovatiivisuutensa johdosta niin alan omassa kuin muussa mediassa. Ilahduttavaa oli, että gaala-ilta myös irrotti arjesta ja toimi loisteliaana näyttämönä, jossa matkailualan toimijat verkostoituivat, tapasivat vanhoja tuttujaan ja solmivat uusia tuttavuuksia.

Ensimmäisen Finnish Travel Galan suurin onnistuminen onkin se, että gaalasta tulee vuosittainen tapahtuma, jonka avulla nostetaan esiin matkailutoimialan merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä rohkaistaan ja kannustetaan matkailualan ammattilaisia arvostamaan vaativaa ja monipuolista osaamista edellyttävää työtään.


TAPAHTUMAN NETTISIVUILLE