Vuoden Markkinoija -ehdokas: Berner

  • Vahva ennen/aikana/jälkeen markkinointi
  • Tehokas somekanavien haltuunotto, olemassa olevan potentiaalin hyödyntäminen (sisältöihin kiinnitetty erityistä huomiota)

Berner osallistui Lapsimessuille Helsingin Messukeskuksessa. Messuosallistumisen tavoitteenaan oli varmistaa markkinoinnin keinoin, että messukävijän on mahdollisimman helppoa löytää heidän osastonsa ja haluamansa tuotteet ja tarvikkeet messuilta.

Trendikäs Ainu-lastentarvikesarja on vahvasti läsnä myös sosiaalisessa mediassa. Markkinointitoimet aloitettiin jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ennakkomarkkinoinnin tavoitteena oli kertoa kävijöille hyvissä ajoin, mitä tapahtumassa ja osastolla tulee tapahtumaan. Instagramissa ja Facebookissa kerrottiin etukäteen osasto-ohjelmasta sekä arvottiin lippuja messuille. Tapahtuman aikana sosiaalisen median kanaviin pyrittiin välittämään käynnissä olevan tapahtuman tunnelmaa. Markkinoinnin pääkanaviksi valittiin jo aktiiviset sosiaalisen median kanavat: Ainun Facebook ja Instagram. Tämän lisäksi oltiin esimerkiksi lahjoitettu tuotteita bloggarikasseihin.

Bernerin markkinoinnissa vaikuttavinta oli selkeys ja helposti lähestyttävyys, jota sosiaalisen median sisällöt tukivat hyvin. Selkeät tavoitteet varmistavat yhdenmukaisen markkinoinnin eri kanavissa, kuitenkin myös eri kohderyhmät huomioiden. Ainu on kannustava ja läheinen brändi ja se näkyy myös markkinoinnissa ja erottuu näin edukseen. Lapsimessuille osallistuminen tuki täydellisesti Ainu-tuoteperheelle asetettuja strategisia tavoitteita; brändimielikuvan vahvistaminen ja viestiä halua olla läsnä suomalaisten lapsiperheiden arjessa. Läsnä oleminen toteutuu parhaiten kasvokkain kohtaamisen kautta.

 

 

Yrityksen nettisivuille